maanantai 20. elokuuta 2012

Kaura-Omenapiirakka

Pohja;

100 g pehmeää voita
1 kananmuna
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte;
3 omenaa (raasteena tai lohkoina/paloina
(omenasosetta)

Muruseos;
50 g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1,½ dl kaurahiutaleita

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele vuuan pohjalle ja hieman reunoille.
Lado omenalohkot tai raaste pohjan päälle ja halutessasi voit lisätä hieman omenasosetta ( ½-1dl).
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos tasaisesti piiraan päälle.
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 25min.


2 kommenttia:

  1. Tein ohjeellasi piirakan, ainut muunnos oli, että laitoin hieman hunajaa omenien päälle. Piirakasta tuli aivan äärettömän hyvää!! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! enpä itse tullut ajatelleeksikaan, että hunaja voisi olla sopiva lisä happamien omenoiden kaveriksi! Täytyy varmaan ensikerralla piirakkaa tehdessä koittaa vinkkiäsi! :)

      Poista