maanantai 20. elokuuta 2012

Tuplasuklaa-Juustokakku



Naistenpäivää meillä juhlistettiin tekemällä suklaisen ihanainen juustokakku :)

pohja; 
2 kananmunaa 
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna 
3rkl tummaa kaakaojauhetta 



Vatkaa ihan käsipelillä munia ja sokeria niin että saat aikaiseksi hieman kuplia, lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettuna kaakao. Lopuksi lisää voisula ja kaada irtopohjavuokaan. (Huom! koska kakku hyydytetään myös irtopohjavuokaan, säästät aikaa vaivaa ja tiskiä kun otat leivinpaperista sopivan kokoisen palasen ja rypistelet sen palloksi ja avaat, näin sen voi painella mukavasti vuokaan eikä vuokaa paiston jälkeen tarvitse tiskata ;) pohjaa paistellaan 10-15min. 225 asteisessa uunissa. Pohja saa/pitää jäädä hieman raa'an oloiseksi.

Sillävälin kun pohja on paistumassa on hyvä valmistaa juusto-massa.

Tarvitset;
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kermaa
6kpl liivatelehtiä
1 levy valkosuklaata
1 levy maitosuklaata
 
Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, jaa massa kahteen eri kulhoon. Sulata suklaat vesihauteessa ja lisää toiseen kulhoon valkosuklaa ja toiseen maitosuklaa, sekoita hyvin. Lisää liotetut, kiehuvaan vesitilkkaan sekoitetut liivatelehdet massoihin (siis 3 kumpaankin massaan), sekoita huolellisesti. Aseta jäähtynyt pohja irtopohjavuokaan (ilman leivinpaperia) ja kaada toinen massoista pohjan päälle ja anna hetkisen seisahtaa ja kaada sitten varovasti toinen massoista päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli ja koristele haluamallasi tavalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti