Perinteiset mokkapalat ovat helppo ja nopea herkku arkeen ja juhlapöytään. Vaihtelua saa erilaisilla koristuksilla, päälle voi ripotella erilaisia nomparelleja ja strösseleitä, karkkirouheita, mantelirouhetta, kookoshiutaleita...mielikuvitus on rajana :) Itse pidän ohuesta pohjasta ja täytettä tietenkin tulee olla reilusti ;)
Ohje on mitoitettu uunipellille sekä piirasvuokaan. Pienemmällä ohjeella myös uunipellillä paistettavaksi, tällöin tulee ihanan ohut pohja.
Pohja;
2 / 4 Kananmunaa
1,5 / 3 dl Sokeria
1 / 2 dl Maitoa, kermaa tai mehua
75 / 150 g Voisulaa
1 / 2 tl Vaniljasokeria
1,5 / 3 tl Leivinjauhetta
2,5 / 5 dl Vehnäjauhoja
n. 3 rkl leivontakaakaojauhetta
Sekoita kulhossa munat, neste sekä voisula ja lisää sokeri sekä kaakaojauhe. Lisää venhäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15min.
Kuorrute;
4-5 dl tomusokeria
1 dl voita sulatettuna
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja koristele haluamallasi tavalla.
2 / 4 Kananmunaa
1,5 / 3 dl Sokeria
1 / 2 dl Maitoa, kermaa tai mehua
75 / 150 g Voisulaa
1 / 2 tl Vaniljasokeria
1,5 / 3 tl Leivinjauhetta
2,5 / 5 dl Vehnäjauhoja
n. 3 rkl leivontakaakaojauhetta
Sekoita kulhossa munat, neste sekä voisula ja lisää sokeri sekä kaakaojauhe. Lisää venhäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15min.
Kuorrute;
4-5 dl tomusokeria
1 dl voita sulatettuna
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti