"
5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
2 | dl | sokeria |
2½ | tl | leivinjauhetta |
2½ | tl | vanilijasokeria |
2½ | dl | kermaa |
3 | kananmunaa | |
150 | g | juoksevaa margariinia |
1 | dl | appelsiinituoremehua |
Leivitykseen: | ||
rasvaa | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
Suklaakakku: | ||
1 | dl | vahvaa kahvia (tuoremehun tilalle) |
3 | rkl | vahvaa kaakaojauhetta |
100 | g | tummaa suklaata hienonnettuna |
Kirsikkakakku: | ||
1 | dl | säilykekirsikkatölkin lientä (tuoremehun tilalle) |
n. 150 | g | säilykekirsikoita hienoksi pilkottuna |
1 | dl | kookoshiutaleita |
Aprikoosikakku: | ||
1 | dl | aprikoosimarmeladia (tuoremehun tilalle) |
100 | g | kuivattuja aprikooseja hienoksi pilkottuna |
Rusinakakku: | ||
1 | dl | kivennäisvettä (tuoremehun tilalle) |
1 | rkl | kardemummaa |
1 | dl | rusinoita |
Ananaskakku: | ||
1½ | dl | ananasmurskaa (tuoremehun tilalle) |
1 | dl | mantelirouhetta |
Kardemummakakku: | ||
1 | dl | kivennäisvettä (tuoremehun tilalle) |
1 | rkl | kardemummaa |
Tiikerikakku: | ||
3 | rkl | vahvaa kaakaojauhetta |
3 | rkl | vahvaa appelsiinimehua |
Valmista perusohjeella kahvikakku seuraavasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Jos haluat maustaa kakkua, kokeile jotakin
reseptin ehdotuksista. Jätä tällöin laittamatta peruskahvikakun
taikinaan 1 dl tuoremehua ja laita
tilalle taikinan sekaan haluamasi kakun alla olevat aineet.
Tiikerikakku: Ota perustaikinasta (jossa tuoremehu mukana)
⅓ erilleen ja sekoita siihen 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta + 3 rkl vahvaa
appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma
ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin niin, että taikinaan
tulee raitoja.
VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella myös tiikerikakkua. Ota taikinasta (jossa tuoremehu mukana) 1/3 erilleen ja sekoita siihen hyvin 3 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 3 rkl appelsiinimehua. Laita vuokaan ensin vaalea taikinakerros, sitten tumma ja päälle vaalea. Paina taikinaa keskeltä alaspäin, niin että taikinaan tulee raitoja." Alkuperäinen ohje tässä.
Tällä ohjeella tehden kakku onnistuu ja katoaa parempiin suihin ennen ehtii kissaa sanoa. Olen tehnyt tiikerikakkuja. Käytin vaihtoehtona välillä appelsiinimehun sijaan omenatuoremehua. Sekin toimii. Varma resepti siis...
VastaaPoista