maanantai 17. syyskuuta 2012

Helppo Omenapiirakka

Selailin omenapiirakkareseptejä netissä, kun inspiraatio iski. Mieleistä, sopivaa ohjetta ei tahtonut löytyä, kun kriteereinä oli helppous, nopeus ja vaivattomuus ja kiinnitin huomioni myös rasvan ja sokerin määrään ohjeessa. Lopuksi soveltelin näkemistäni ohjeista omanlaiseni, tällaisen;

2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria/0,5tl vanilja-aromia
2dl piimää, kermaa, rahkaa, kermaviiliä, jogurttia (itse käytin kermaviiliä mutta mikä tahansa noista käy)
1dl rasvaa (ohjeessa voi käyttää joko voita tai öljyä tai niiden sekoitusta, itse käytin sekoitusta)
1 kananmuna

pinnalle;
2-3 hapanta omenaa
kanelia
sokeria/fariinisokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää kulhoon kosteat ainekset ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi ja kaada voidellun vuoan pohjalle. Lado kuoritut ja ohuiksi viipaloidut omenat kauniisti piiraan päälle ja ripottele hieman sokeria, sekä kanelia päälle. Laita piiras paistumaan n. 25-30minuutiksi, kunnes pinta on kauniinvärinen. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

(kuva tulossa)

2 kommenttia:

  1. Tein ja tuli hyvää nopeasti, mullakin oli pieni poika apuleipurina (09-syntynyt), maisteli sekoittamisen ohessa vähän jauhoseosta. Ohjetta piti kuitenkin vähän soveltaa, kun ei ollut kanelia, niin laitoin hiukan inkivääriä. Ja ainakin meijän uunissa tämä valmistui nopeammin jo n.20minuutissa.

    Kiva blogi sulla, ja inspiroivia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että ohjeella on onnistuttu ja aina on mieluisaa saada positiivista palautetta. :) Paistoaika on niin kovin uunikohtainen, koskaan ei mielestäni liikaa saisi kelloa tuijottaa, vaan ennemmin sinne uuniin ;) Makoisia syyspäiviä teidän perheelle :)

      Poista