5 | dl | vehnäjauhoja |
2 | dl | sokeria |
2½ | tl | leivinjauhetta |
2 | tl | kanelia |
1 | tl | inkivääriä |
2 | dl | kermaa |
3 | munaa | |
2-3 | dl | banaanisosetta (2-3 isohkoa banaania) |
1½ | dl | voisulaa |
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin
sekoittaen. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on
melko löysää.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun
jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.
Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja; jaa taikina
muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.Koristele haluamallasi tavalla.(Kuva tulossa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti