keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kaurakeksit / Kauralastut

Tämä ohje on helppo ja hauska ja maistuu oikein hyvälle. Ja nämä onnistuvat varmasti kokemattomammaltakin leippurilta kunhan vain muistaa päivystää uunin vieressä, etteivät keksit pääse palamaan.

Ainekset:
50 grammaa margariinia
 2 desilitraa kaurahiutaleita
 1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja
 1 teelusikallinen leivinjauhetta
 1 desilitra sokeria
 1 kananmuna

Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina leivinpaperille pikkulusikoilla pieniksi nokareiksi. Annostele keksit suurinpiirtein samankokoisiksi jotta ne kypsyvät samaan aikaan. Paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Halutessaan valmiit jäähtyneet keksit voi koristella spritsaamalla sulatettua suklaata päälle tai vaikka kastamalla keksinpuoliskan suklaaseen ja antaa jähmettyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti