torstai 31. tammikuuta 2013

Perunarieskat

Nämä helppoakin helpommat rieskaset syntyvät tähteistä. Meillä ainakin lähes aina jää ruualta hieman muussia yli, joka yleensä löytää tiensä koirien suuhun ;) Mutta keksinpäs käyttää eilen illalla ylijääneen muussin hyödyksi ja valmistin iltapalaksi muutamat rieskaset. Mikäs sen parempaa, kuin uunituoreet rieskat runsaalla voilla teen tai kaakaon kera :)

Ohje menee kutakuinkin tällätavalla

päivälliseltä jäänyttä muussia sen verran kuin sitä on (yleensä tuskin litratolkulla)
1-2munaa
1-2dl vehnäjauhoja
tarvittaessa hieman suolaa
maitoa


Elikkä yksinkertaisesti sekoita munat muussiin sekä vehnäjauhot ja mausta tarpeen mukaan suolalla. Jatka seosta maidolla sen verran että siitä tulee kuin löysää puuroa, jonka jälkeen lusikoi pellille pieniä kekoja ja ripottele päälle hieman jauhoja ja painele lusikalla ohuiksi rieskoiksi. Paista 250 asteessa n. 10-15 minuuttia ja tarjoile voin kera. (itse voitelin heti paiston jälkeen rieskat voisulalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti