maanantai 14. tammikuuta 2013

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on ehdoton suosikki, mihin vuodenaikaan tahansa ja se maistuu niin pienille kuin isoillekin ;)
Tässä yksinkertainen ohje maukkaan piiraan valmistamiseen;

125g pehmeää voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita kunnes taikina on tasaista ja murumaista.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille, lisää mustikoita 3-4dl ja kaada päälle kermaviiliseos;

200g kermaviiliä
1dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
2 kananmunaa

Paista 200 asteessa n. 30-40minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti