maanantai 16. joulukuuta 2013

Lanttulaatikko


 Helppo ja vaivaton lanttulaatikko ohje! Ihan hyvin kävi ensikertalaiselta lanttulaatikon teko! Ehkä aavistuksen löysempää olisi voinut sose olla mutta eipä tuo juuri makuun vaikuta!

500g lanttusosetta
2 dl kermaa
1 kananmuna
4-6 rkl siirappia
½ dl korppujauhoja
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria ja inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
pinnalle voinokareita

Keitä kuoritut lantut vedessä ilman suolaa ja soseuta keitinlientä käyttäen. Valmistakin lanttusosetta on sallittua käyttää ;) Sekoita lanttusose ja kaikki muut ainekset ja kaada seos voideltuun, laakeaan vuokaan korkeintaan 3 cm:n kerrokseksi. Koristele pinta ja laita voinokareita pinnalle. Kypsennä uunissa 200 °C:ssa n. 1,5 tuntia. Mikäli haluat ruskeamman paistotuloksen, jatka paistamista vielä puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti