Helppo ja vaivaton lanttulaatikko ohje! Ihan hyvin kävi ensikertalaiselta lanttulaatikon teko! Ehkä aavistuksen löysempää olisi voinut sose olla mutta eipä tuo juuri makuun vaikuta!
500g lanttusosetta
2
dl kermaa
1
kananmuna
4-6
rkl siirappia
½
dl korppujauhoja
1
tl suolaa
ripaus
jauhettua valkopippuria ja inkivääriä
ripaus
muskottipähkinää
pinnalle
voinokareita
Keitä kuoritut lantut vedessä ilman suolaa ja soseuta keitinlientä käyttäen. Valmistakin lanttusosetta on sallittua käyttää ;) Sekoita lanttusose ja kaikki muut ainekset ja kaada seos voideltuun, laakeaan vuokaan korkeintaan 3 cm:n kerrokseksi. Koristele pinta ja laita voinokareita pinnalle. Kypsennä uunissa 200 °C:ssa n. 1,5 tuntia. Mikäli haluat ruskeamman paistotuloksen, jatka paistamista vielä puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti