perjantai 13. joulukuuta 2013

Bataattisoselaatikko

Ennen uuniin menoa

Täksi jouluksi teen ensimmäistä kertaa elämässäni joululaatikoita. Rosollia kinkkua graavia jne on kyllä tullut tehtyä ennenkin, mutta laatikot on aina saatu joltakin (anopilta, vanhemmilta tms.). Nyt kuitenkin tarjouksista huolimatta päätin opetella vähän itsekin. Ensimmäisen laatikon tein jo tänään pakkaseen valmiiksi välttääkseni hirveää joulukiirettä. Vuorossa oli ei niin perinteinen bataattisoselaatikko. Ennen uuniin menoa maistelin ja oli kyllä maukasta joten varmaankin uunissa maku parani entisestään. Maultaan laatikon sijoittaisin imelletyn perunalaatikon ja lanttulaatikon välimaastoon. Hieman makeahko ja pehmeä rakenteeltaan. Tuskin maltan odottaa joulua!

Valmiina uunista ulos!


800 g bataattisosetta
1 tl suolaa
1 prk (120g) smetanaa
2 rkl korppujauhoja
1 muna
2 rkl siirappia
ripaus valkopippuria
½ tl kanelia
pinnalle
korppujauhoja
Lisää bataattisoseen sekaan smetana, korppujauhot,
muna, siirappi ja mausteet. Kaada kahteen voideltuun ½ litran vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175 asteessa n. tunti.
 (ohjeessa käytetään valmista bataattisosetta, itse keitin n. 800g bataattia ja soseutin keitinveden kanssa soseeksi)


Valmiina pakastimeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti