perjantai 15. helmikuuta 2013

Ystävänpäivän kunniaksi herkuttelimme oikein kunnolla ja valmistimme esikoisen kanssa ihanan tahmaisia, äkkimakeita ja niiiin herkullisen suklaisia brownieita. Leikeltiin valmiista brownie pellistä teemaan sopivin muotein muutama sydän ja koristeltiin valkosuklaalla pursotellen. Kahvipöydässä kukin valitsi mieleisensä, esikko tietenkin sen, jossa oli eniten valkosuklaata, onhan se hänen suuurta herkkuaan. Ja me miehen kanssa valittiin tietenkin palat, joista tunnistimme toisemme, rakas<3 Näitä olisi ollut ihana viedä ystäville lahjaksi. Idea kävikin mielessä, että kauppareissulla olisi voinut samalla piipahtaa parissa paikassa matkan varrella, mutta koska edelleen sairastelemme niin parempi pysytellä etäällä, jottei tartuteta ketään. Ensivuonna ehkä sitten. :)

Nämä olivat tietenkin tyyliini sopien erittäin yksinkertaisia ja helppoja valmistaa, joten nämä varmasti onnistuvat hieman kömpelömmältäkin ystävänpäiväleipurilta. Ohje tulee tässä;

150g tummaa suklaata (hätätapauksessa voi käyttää maitosuklaata, lisätä voi tummaa kaakaota suklaan sekaan)
150g voita
2,5dl sokeria (joko tummaa-, fariini-, hienoa-, ruokosokeria...)
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria, ripaus jauhettua vaniljatankoa tai loraus vanilja-aromia

ja seuraava kohta on valinnainen, sen voi jättää kokonaan pois tai vaihdella mielensä mukaan

n.150g suklaa-toffee palloja (vaihtele esim. mariannerakeita tai rouhetta, minttusuklaata valkosuklaata, maitosuklaata, kuivattuja vadelmia tai mansikoita...ihan mitä tahansa voi laittaa...tai olla laittamatta ;) 

Ensin uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sitten sulatetaan voi ja suklaat mikrossa tai vesihauteessa. Tämän jälkeen vaahdotetaan munat ja sokeri kuohkeaksi kovahkoksi vaahdoksi johon lisätään jo hieman jäähtynyt voi-suklaa seos. Sen jälkeen lisätään jauhot ja vanilja varovasti sekoitellen (mieluiten siivilän läpi) ja lopuksi vielä käännellään makeiset tms. sekaan. Kaada hyvin voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun neliskanttiseen vuokaan ja paista noin 20min. Jäähtyneenä browniet on helppo leikata haluamaasi muotoon ja koristella tai olla koristelematta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti