perjantai 12. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka

Helpoista helpointa, mutta niin maukasta! Naapurilta saadut jättitaparperit päätyivät tänään kiisseliksi, pakastimeen sekä piiraaseen jota maistellaan huomenna kahvipöydässä isäni luona. Ohje piiraaseen menee kutakuinkin näin:

2 kananmunaa
2dl sokeria
100g voisulaa
2dl kermaa
4dl venhäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Päälle maun mukaan raparperia (mustikat, mansikat, vadelmat, omenat tai  esim. Viinimarjatkin käy)

Muruseos:
50g pehmeää voita
1dl sokeria
1,5dl venhänaujoja

Sekoita kananmunat ja sokeri, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, levitä piirakkavuokaan.

Lisää taikinan päälle pilkotut ja pestyt raparperit (tai muut)

Nypi muuseoksen ainekset murumaiseksi massaksi ja ripottele piiraan päälle.

Paista 180 asteisen uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia (uunista riippuen) kunnes piiraa on kypsä ja saanut vähän väriä pintaan.

Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai pehmiksen kera tai vaniljakastikkeen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti