perjantai 8. marraskuuta 2013

Isänpäivälahja/ askartelu

Tässä E 5-vuotta sekä S 11-kk puumerkit 
Se tulee joka vuosi, ja jokaikinen kerta se on yhtä hankalaa keksiä jotakin kivaa ja hyödyllistä ja mielellään itsetehtyä isälle! Noh, jostain takaraivon sopukoista tuli mieleeni muisto, että lapsena askarreltiin taikataikinasta helmiä jne. No siitäpä ajatus, isälle lahjaksi taulu, jossa olisi lasten tassunjäljet muistona! Tällätavoin sain nuoremmankin muksuista osallistumaan lahjan tekoon, muuten kun ei vielä 11 kuinen lapsukainen kykene askarteluun. Tässä ensin taikataikinan ohje, ja mattimyöhäisetkin vielä ehtivät isänpäiväksi sillä ainekset löytyvät varmasti kaapistasi ja aikaakaan tähän ei kauan tuhraudu!

Taikataikina;

6dl vehnäjauhoja
3dl suolaa
3dl kylmää vettä
2rkl ruokaöljyä


Sekoita ja vaivaa taikina tasaiseksi ja ala muovailla haluamiasi koristeita tms. Taikataikina kuivatetaan(kovetetaan) uunissa 125 asteessa noin tunnin ajan leivinpaperin päällä. Isommat työt vaativat enemmän aikaa ja pienemmät voivat kuivua alle tunnissakin! Kokeilemalla tietää parhaiten. Ja näitä ei voi "ylikuivata" joten voit helposti pelata varmanpäälle ja jättää uuniin vielä toviksi kun uskot että olisivat jo kuivia!
Massaa voi myös värjätä elintarvikeväreillä, niinkuin minäkin tein. Tai vaihtoehtoisesti työt voi maalata kuivatuksen jälkeen ja lakata!

Herkkulinna onnittelee ihan jokaista isää isänpäivänä 10.11.2013!1 kommentti:

  1. Suloinen idea! Sinulle on haaste blogissani! :)

    http://marenkiamarenkia.blogspot.fi/

    VastaaPoista