perjantai 26. lokakuuta 2012

Puolukkamuffinit


Pojallani on syntymäpäivät ja olen miettinyt tarjottavia juhliin. Tässä yksi sellainen resepti, jota en ennemmin ole kokeillut, saati käyttänyt puolukkaa mihinkään leivontaan koskaan. Puolukat ovat yleensä päätyneet hilloiksi ja syöty ruuan kera, tai sitten vaihtoehtoisesti vispipuuroon. Vaan nytpä alkoi kiehtoa ajatus puolukoista ja jonkinsortin karamelli/kinuskikuorrutteesta. Tässä tulee ohje, joka on tuttuun tapaan helpoimmasta päästä;

3 dl jauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
75 g voita
1 ¼ dl maitoa/vettä
1 kananmuna
Noin 2-3 dl puolukoita

Mittaa kulhoon jouhot, sokerit, leivinjauhe ja voi.

Nypi tasaiseksi teokseksi.
Lisää neste, kananmuna ja puolukat.
Sekoita taikina kevyesti sekaisin.
Nostele taikina muffinivuokiin.
Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

(huom. muffinien kuuluu olla pehmeän kosteitä sisältä, varo ylikypsentämästä, lopputulos on kuiva)

Muffinit ovat hyviä sellaisenaan mutta tässä on ehdottoman hyvä kinuskisen karamellimainen kuorrutus happaman puolukan kaveriksi;

2 rkl sokeria
50 g voita
1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
tomusokeria


Sulata sokeri teräskattilassa. Älä sekoita, koska sokeri tarttuu lusikkaan kiinni.

Ota kattila liedeltä, kun sokeri on hieman ruskistunut. Lisää rasva ja anna sen sulaa.
Kaada joukkoon kerma. Keitä seosta koko ajan lusikalla sekoittaen, kunnes se on tasaista. Nosta kattila liedeltä.

Lisää tomusokeri ja sekoita. Jos seos on paakkuista, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Tomusokerin määrää en mitannut, vaan lisäsin sen verran, että seos oli sopivan paksua pysyäkseen nätisti muffinin päällä, eikä valuisi kovinkaan paljoa. Makuasia tämäkin. Notkeampana (n. 3dl tomusokeria) tämä kuorrute on oivallinen kuivakakun kuorrutteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti